9 мисли които ви се въртят, когато не можете да спите

Заедно с партньора ви, сте си измили зъбите, загасили сте лампите и се въртите в леглото за да откриете онази перфектна поза – но не може да заспите. След няколко минути въртене и нагласяне, започвате да си мислите разни работи.  Ето как да изключите мозъка си и да поспите:

„Светецо на сънищата, моля те не ми [поставете вреден навик тук] докато спя.“

Може да запълните празното място с хъркане, ритане, бутане, гушкане или други неща, който правите (или си мислите, че правите) докато спите. Не се притеснявай. Ако партньора ти вече е заспал, няма и да забележи.

„Кога беше последния път, когато се обадих на майка ми?“

Независимо дали е било днес, вчера, миналата седмица не се обаждай достатъчно често. Настрои си алармата да ти звъни всяка сутрин, за да й се обадиш и да се отървеш от чувството за вина довечера.

„Сега мога да изям отново цялата си вечеря.“

Никога не е късно да започнеш да планираш закуската си .

„Изпратих ли онзи имейл?“

Да отвориш телефона си ще бъде, като да отвориш „Кутията на Пандора“  Да не споменавам, че да гледаш в екрана, ще бъде като да гледаш директно в слънцето. Всичко останали са заспали вече и не си проверяват имейлите. Независимо дали си го пратил или не просто го изпрати на сутринта. Няма да е голяма загуба.

„Забравих да поръчам_______,отговоря на ________, проверя _______.“

Спомни ли си ваучера за 35% отстъпка от любимия ти магазин, чакащ в пощата ти? Нямаш нужда от нов чифт обувки , но хей, ако все още ги искаш, ще са там на сутринта. Направи мисловен списък на всички неща, които искаш да направиш като отидеш на работа утре (с онлайн пазаруването на първо място, разбира се).

„Не е правилното време да говориш за…. Онова нещо“

Всичко за което си струва да се говори, може да изчака до сутринта, когато си наистина буден. Много си осъдителен, когато си изморен, независимо, че мозъка ти продължава да върти колелата, не си в състояние да имаш пълноценен разговор.

„Има ли нещо против, че теглото ми му смачква ръката?“

Не, няма. Той спи!

„Кой брой овце?“

В действителност никои не брой овце. Това е нещо, което възрастните казват на децата. Като феята на зъбките или великденския заек. Вместо да броиш овце, представи си следващата ваканция. Океана и вълните ще те откарат до страната на сънищата.

„Странно, не съм сънувал кошмари от много време. Трябва да имам някой тази вечер.“

Не става по този начин. Освен, ако цял ден не си прекарал в гледане на филми от рода на „Екзорсиста“. Но тогава няма да разбереш дали си буден или спиш.