Как да изберем детски матрак ?

През първите 2 месеца , вашето малко бебче ще прекарва около 20 часа от денонощието в спане, затова най-ценното, което може да му подарите, е спокоен сън. Единствената предпоставка за добрия сън е качественият матрак. Неподходящият матрак може да увреди гръбначния стълб, да предизвика дискомфорт, безсъние и да повлияе отрицателно върху нормалното физическо развитие на малкото дете. Затова когато избирате матрак, трябва да се уверите в няколко неща. Едното от тях е, че той е плосък и не много дебел. Важно е матрака да не е мек, а също така да е антиалергичен и дишащ. Това са много важни неща, с които трябва да се съобразите. Антиалергичните и дишащи матраци предпазват вашето бебе от алергии и задушаване при въртене. 
Ако вече имате бебешко креватче, единственото, което ви остава е да изберете подходящия матрак.

Ето и няколко съвета за това: 

1. Изберете правилни размер матрак! 
При бебешките матраци няма голям избор от размери, те могат да бъдат 60/120 или 70/140. Уверете се че той пасва идеално по креватчето на вашето бебе, за да няма опасност то да си пъхне ръката или крачето. 

2. Изберете умерено твърд матрак! 
Меките матраци може и да изглеждат добър избор за подрастващите, но докато бебетата не могат да изправят главичките си, е по добре те да спят на умерена твърда повърхност. При много твърдия матрак опорните точки на бебето са главичката и дупето,а това води до напрежение в гръбначния стълб.Умерено твърдия матрак допринася за намаляване на напрежението в мускулите на цялото тяло, осигурява ортопедична подкрепа на гръбначния стълб, подпомага правилното кръвообращение на бебето . Много е важно, когато избирате детски матрак, да следите за качеството на материалите. Желателно е те да са естествени, а също така да имат знак за антибактериален и антиакарен вид. Естествените материали не задържат праха, както се случва с много от изкуствените материи. Когато се спи върху един матрак, колкото и да го проветрявате, ако не е изработен от качествени материали, идва момент, в който се е набива с много прах от заобикалящата ни среда. 

3. Състав на матрака! 
Когато избирате матрак се спрете на такива, които са с пенополиуретан, мемори пяна или дунапрен. 
Дунапрена е малко остаряла технология и все по малко производители на матраци го произвеждат. С времето той е заменен от полиуретановата пяна, която е с по-голяма еластичност и по-голяма плътност, която не позволява матрака да се деформира. Това е добър избор за вашето бебе. Ако разбира се, искате най-доброто за него, е добре да му закупите матрак с мемори пяна. Това е най-новата технология при производство на матраци. Мемори пяната поема извивките на тялото и по този начин вашето бебе ще спи спокойно,без да се притеснявате за неговото удобство. 

4. Калъф на матрака! 
При избора на детски и бебешки матрак е хубаво да изберете такъв, който е със сваляем калъф. По този начин ще можете да перете не само завивките, но и калъфа на матрака, което ще създава по-голям комфорт за бебето. Задължително избирайте памучни дамаски или такива с алое вера, които успокояват и не дразнят кожата. 
Важно допълнение към бебешкия матрак са протекторите. В повечето случай те са непромокаеми и не позволяват на матрака да се намокри при напишкване. Те също трябва да са от 100% памук и да не предизвикват раздразнение или алергии. 

Разгледайте още оферти за Топ матрак при нас!