Как да изберем матрак в 3 лесни стъпки

От matraci.bg ви препоръчваме следването на 3 прости стъпки при избор на матрак. Ето ги и тях.

1. Ценови клас:  
Много важено решение при избора на матрак е цената. Истината е, че няма как да си купите хубав матрак за 100 или 200 лв. Цените на хувабите матраци, за двойни легла с размер 140/200 и 160/200, започват от 500-600 лв. Не правете компромис с качеството и избора. Все пак колко пъти сменяте матрака си?

2. Покритие:
Понякога хората не обръщат внимание на това, каква е дамаската на матрака, но понякога това е голямо значение. Ако обичате да ви е топло през зимата и прохладно през лятото, може даизберете матрак със зимна и лятна страна ( от едната страна е вълна, а от другата памук). Вече може да закупите матрак с дамаска от алое вера.Втъканите нишки от алое вера в плата придават мекота на допир и отстраняват мъртвите клетки от кожата. Също така тази материя много лесно се чисти от петна. Плат с втъкани бамбукови нишки, е естествен антибактериален материал,  който абсорбират влагата.

Има платове, които имат много антибактериални и антиакарни свойства, ако страдате от астма, хронична хрема или алергии.

3.Състав на матрака:
Внимателно избирайте пълнежа на матрака. Съобразете се с това доколко материалите са среда за развитие на бактериите. Те най-успешно се размножават в полиамида, следва полиестера, полипропилена и накрая памука. 

Изберете дишащи материи. Циркулацията на въздух предпазва от развитие на акари,прах и други замърсявания.

Ако имате по-слаби места по тялото си, изберете матраци с подсилени зони. При тях меките и втърдите участъци са на различни места. Например – по-меко към главата, по-твърдо на кръста. 

Матраците с мемори пяна са все по-често избирани, отколкото пружинните. Пяната е чувствителна към телесната температура и теглото на човек. Това проличава по отпечатъка от тялото, който остава известно време, след като човек вече е станал. Мемори пяната е високоеластична, поддържа гръбначния стълб в правилна позиция и е антиалергична. Заради високия комфорт при матраците с мемори пяна се намалява и хъркането.

В по-ниския ценови клас са матраците с полиуретанова пяна. Тя е с висока еластичност и плътност, издръжлива на тегло и натиск. Различните матраци са с различен брой пластове от тази пяна. Те може да са и с различна форма – гладки, тънки, дебели, с множество малки пирамиди.

Не се колебайте, а с помоща на нашия филтър изберете правилния матрак още сега. Вижте ТУК!