1.Комфортът

Ако сегашният ти матрак е твърде мек и това не е търсеният от теб комфорт, заложи на по-твърд и висок топ матрак, за да осигуриш ортопедична опора на гръбначния си стълб. Топ матраците с масажиращ ефект ти дават допълнителен бонус като облекчават натрупаното напрежение и стимулират кръвообращението. Можеш да откриеш този ефект в 7 сантиметровия топер Antistress Silver с ядро от едностранно профилирана полиуретанова пяна.
Ако матракът ти в момента е по-твърд, неравен или усещаш пружините му, може да заложиш на топ матрак с висока плътност и височина, за да неутрализира усещането от матрака. Качественият топер ще разпредели тежестта на тялото ти равномерно, намалявайки точките на напрежение и
 и осигурявайки по-добра опора за гръбнака ти.
  2.Калъфът и обработките му

Едно от важните неща при топ матраци са свалящите се калъфи с цип за лесна поддръжкка и пране. Друго, на което да обърнеш внимание е с какви обработки е третиран текстилът и в зависимост от нуждите ти - дали е терморегулиращ.
Топ матраците с антибактериални обработки на текстила обикновено са с бамбукови или сребърни нишки, алое вера или арган. Топ матраците с терморегулиращи свойства обикновено съдържат гел пяна или гел капсули, отнемащи излишната топлина от тялото.

  3.Цената

Обикновено търсим топ матраци когато нямаме възможност да сменим веднага стария матрак, или искаме да добавим комфорт към леглото на вилата, квартира или стая за гости. Цените за най-популярния размер 160/200 см варират между 150 и 400 лв. без компромис в качеството. Всички топ матраци на ниски цени в matraci.bg можеш да разгледаш тук.А ако единствената причина да оптлагаш покупката на нов матрак е цената, разгледай опциите ни за разсрочено плащане с 0% лихва и оскъпяване.