Каква е разликата между матрак с пружини бонел и покет пружини и кой да изберете?

Един от най-често задаваните въпроси от клиентите ни е, каква е разликата между матраци с пружини бонел и такива с покет пружини и кой от двата вида е за предпочитане. За да отговорим на този въпрос, трябва да изясним първо какво представляват тези матраци, а после и в кои случаи са подходящи.

Пружиннте матраци са такива, в чиято сърцевина има пружини. Матраците с пружини бонел са по класическа и поостаряла технология. Бонелните пружини са закрепени заедно върху метални релсовидни елементи и са свързани една с друга. Покет пружините, от своя страна са по-съвременна технология. При тях пружините са единично опаковани в текстилни отделни пакети (джобове), които са зашити един за друг.

Функционално разликата между двата вида е съществена – при бонелните пружини поради това, че са свързани една с друга, всяко движение по матрака се предава из цялата му площ, т.е когато сядаме, лягаме или въртим през нощта, това движение се усеща и от партньора. Тези матраци  често нямат страничен борд, така че се огъват по-лесно по краищата. Броят на пружините в  бонелните матраци е значително по-малък, което прави и опората по-слаба. На матрак с бонелни пружини можете да се спрете, ако ви трябва единичен матрак в стая за гости например и ако имате по-ограничен бюджет. Също така, ако нямате килограми в излишък и спите сами, може да се чувствате удобно върху матрак с пружини бонел.  Два плюса на тези матраци са сравнително дългият им живот и добра проветримост.

При покет пружините поради това, че всяка е опакована отделно, движението по матрака е изолирано в зоната на натиск. Покет пружините са за предпочитане, ако с партньорът ви имате различно тегло, защото движението на другия не създава дискомфорт. Броят на покет пружините е в пъти повече от тези при матраците с бонел пружини, поради което опората е много по-стабилна, повърхността за разпределение на натиска е много по-голяма, а това спомага и за поддържане на нормалното кръвоснабдяване. Матраците с покет пружини задължително имат и борд от полиуретан, който предпазва от огъване. Не на последно място матраците с покет пружини са по-високи, съдържат повече слоеве включени материали като пяна и др., които правят усещането по-луксозно, удобно и на сутринта човек се буди истински отпочинал. Можете спокойно да се доверите на по-голямото разнообразие матраци с покет пружини, различните нива на твърдост и комфорт, включените съвременни материали, като при това тези матраци запазват едно чудесно съотношение между продължителност на живот, качество и цена.

Всички матраци с пружини Бонел предлагани от нас може да видите ТУК

Всички матраци с покет пружини предлагани онлайн може да видите ТУК