Нужда от помощ? Свържете се с нас

0895 51 00 55
0Кошница

Вашата кошница е празна.

Продуктът е успешно добавен във Вашата количка.

4 Основни мита при избора на Матрак

    4 Основни мита при избора на Матрак

Все по-често ни се случва да се лутаме от магазин в магазин, опитвайки се да намерим най-подходящия матрак за нас. В тези случай се допитваме до 4 основни мита, които всеки от нас знае, но не винаги, те биха били прави.

Все по-често ни се случва да се лутаме от магазин в магазин, опитвайки се да намерим най-подходящия матрак за нас. В тези случай се допитваме до 4 основни мита, които всеки от нас знае, но не винаги, те биха били прави.


Мит № 1: Твърдите матраци са по-добри

 

Преди време, всички ортопеди препоръчваха, да се спи само на твърди матраци, но новите доказателства опровергават тази теория. Изследване, публикувано през 2003 г. в британското медицинско списание The Lancet, показва, че хората, които страдат от болки в долната част на кръста, би следвало да спят върху средно твърди матраци и това заключение впоследствие се затвърждава и от няколко различни експерти в областта. Ако матракът е прекалено твърд, той не би могъл да окаже необходимата опора на всички части от тялото равномерно и дори може да причини дискомфорт в „най-тежките” зони (бедрата и раменете). Ако пък е твърде мек, съществува реалната опасност от „потъване” вътре в самата повърхност и от затрудняване на движенията, което може да доведе до изтръпване и болка.

Д-р Алън Хедж от Университета в Корнел забелязва, че най-добрият матрак поддържа гръбнака във всички точки, като същевременно му позволява да запази естествената си извивка. Според Хедж, до навършване на 40-годишна възраст, кожата губи от еластичността си и става по-чувствителна, особено при точките на натиск, което привежда доводи в полза на избора на по-меки повърхности за спане с напредването на възрастта. По думите му „средно твърдите матраци имат по-добър ефект, тъй като при тях натискът върху кожата е по-малък”.

Мит № 2 : Колкото по-скъп е един матрак, толкова по-добре се спи на него

Истина е, че цената на един матрак се определя от технологията, качеството и количеството на вложените материали. Най-евтините модели са често компромис с качеството – неудобни са и се износват по-бързо. В по-високите категории обаче често е въпрос на личен избор и предпочитания. Съвременните матраци от среден и по-висок клас предлагат разнообразие от висококачествени материали, така че всеки може сам да прецени. Изборът на оптимална повърхност за сън е изцяло субективен въпрос.

Мит № 3 : Матракът трябва да се обръща често, за да се удължи животът му

Това е отчасти вярно. Много от производителите съветват да се сменят страните на матрака, за да се износва равномерно. Някои модели обаче са специално изработени, с цел улеснение на клиента, и нямат нужда от обръщане. При тях смяната на лицата дори може да доведе до намаляване на комфорта. Затова е важно да се следват конкретните инструкции на модела, които сте получилите от консултантите в matraci.bg

Мит № 4 - Можем да се доверим на приятел при избора на матрак

За съжаление, изборът на матрак е строго индивидуален. Той зависи от личните предпочитания, теглото, както и позата на сън. Затова решението за модела матрак не може да зависи от препоръките на приятели.

Тоест, понятие като НАЙ-ДОБЪР матрак изобщо, не би следвало по никакъв начин да се приема сериозно, при все, че самите нужди и предпочитания на хората са строго индивидуални; най-добър матрак за всеки човек по отделно, би бил само и единствено този, на който самият той би се чувствал най-комфортно.

И все пак при избора на правилния матрак, винаги можете да се посъветвате с консултантите на matraci.bg, които ще ви дадат най-подходящото за вас решение. Обадете се още сега на: 0895 51 00 55