БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
0895 51 00 55

Възглавница TEMPUR Traditional Pillow

Възглавница TEMPUR Traditional Pillow

259,00 лв.
0.24лв на нощ(Изчислено на база срока на гаранцията)
259,00 лв.
0.24лв на нощ(Изчислено на база срока на гаранцията)
Безплатна доставка за цяла България
Приблизително време за доставка : пет 27 ноем. - пон 30 ноем.
Гаранция  3 години
Продуктов код - 13.05.11.
Състав възгл. - Мемори пяна
Марка - TEMPUR

Описание

Възглавница с класическа форма, изработена изцяло от материал TEMPUR, която се поддава на натиск и моделиране. Подходяща за всички пози на сън и възможност за избор между три степени на твърдост - мека, средно мека и твърда.

Предимства / Ключови характеристики

Предимства на възгалвница Tempur Traditional Pillow:

  • Луксозна възглавница от световен производител на качествени продукти за съня.

  • Класическа форма, без извивки.

  • Израбортена изцяло от материал TEMPUR.

  • Подходяща за всички пози на сън.

  • Избор между три степени на твърдост.
     

Материалът TEMPUR: 

През 70-те години на XX век НАСА започва разработка на материал, който да използва при производството на седалките в космическите совалки и шлeмовете на астронавтите. Целта е да се елиминират G-силите при излитане и да се осигури комфортна среда в състояние на безтегловност. След обявяването на успешни резултати НАСА решава да предостави възможността за ползване на патента на този уникален материал за граждански цели. Видяла чудесната възможност шведската фирма Fagerdala World Foams печели търга и започва разработката на матраци под марката TEMPUR през 1991г. Фирмата се специализира в производството както на стандартни така и на медицински продукти за сън, които намаляват с 58% оплакванията от неудобни легла и възглавници в частни здравни заведения в САЩ.

Днес Tempur е утвърдена марка, която съчетава висока технология, качество и лукс. TEMPUR е вискоеластичен, чувствителен към температурата материал с отворена клетъчна структура, който има уникалното свойство да освобождава напрежението. Милиардите му клетки реагират на телесната температура и тегло, след което сменят позицията си и се групират, така че да се нагласят по индивидуалните извивки на тялото на всеки. Материалът TEMPUR става по-мек в зоните на допир с тялото и остава твърд там, където е нужно. Поради липсата на напрежение или какъвто и да било натиск кръвта циркулира свободно и правилно по време на сън, свеждайки до минимум въртенето и обръщането. 

Каква е разликата между материала TEMPUR и мемори пяната? 

Разликата между материала TEMPUR и други подобни вискоеластични продукти като мемори пяна, полиуретанова пяна и др. е, че благодарение на способността си да поема енергията TEMPUR няма еластични свойства. При други продукти клетките са с неправилна форма, "сплескват" се под тежестта на тялото и се деформират и износват за по-кратко време. Благодарение на свойството си да "поглъща" натиска материалът TEMPUR не се противопоставя на тежестта на тялото и не се опитва да го избута нагоре през цялото време. Така не се получава притискане никъде и получавате усещане за сън в безтегловност.

Друго важно предимство на TEMPUR е неговата плътност от 85 кг на кубичен метър (при други подобни материали достига едва до 55 кг на кубичен метър), което е гаранция за неговата дълготрайност и запазване на свойствата. При всички направени изпитания не са наблюдавани деформации или отклонения на ключови характеристики с течение на времето. Благодарение на отворената структура на клетките си материалът TEMPUR е и изключително хигиеничен, тъй като позволява оптимална циркулация на въздуха, а абсорбираните по време на сън течности се изпаряват след това.

Свържи се с нас

Имаш още въпроси?

Свържи се с наш консултант на тел. 0895 51 00 55 и ще ти помогнем с избора и поръчката на най-подходящия за теб продукт.

0 коментара от потребители