БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
0895 51 00 55

МАТРАЦИ

Най-търсени матраци Sleepy

50% намален
Средна
Двулицев матрак Wellness Memory Sleepy
60% намален
Средна
Еднолицев покет пружинен матрак - Premium Ortopedic
70% намален
Средна
Матрак iZone 7 - Sleepy
Средна
Двулицев матрак iZone Memory - Sleepy

Матраци Sleepy - купи онлайн СЕГА

Основната мисия на матраци Sleepy е да доставим качествени продукти на изгодна цена до възможно най-много хора.

Матраците с марката Sleepy са подложени на физически тестове, гарантиращи техните качества и комфорт. Екипа ни от специалисти дава максимума в създаването на всеки един продукт и се стреми да отговори на очакванията на всеки наш клиент.
В асортимента си от продукти представихме еднолицеви и двулицеви матраци, топ матраци, подматрачни рамки, възглавници и протектори за матраци.
Материалите които влагаме в матраците са : полиуретанова пяна с висока плътност, мемори пяна, високоеластична HR пяна, "pocket" пружини и охлаждащ гел. Луксозните дамаски с втъкани сребърни и златни нишки, обработени с Алое Вера, напоени с капсули Лавандула, мериносова вълна и други създават усещането, че сте на едно по-добро и луксозно място. 

Най-търсени матраци Нани

13% намален
Мека към средна
Матрак Сирена Ултрафлекс Нани
Средна
Сирена Мемори Нани
Средна
Сирена Фреш мемори Информация
Средна към твърда
Матрак Каспия Виско Покет Спринг Нани

Матраци Нани - купи онлайн СЕГА

Повече от 20 години „ПАРАЛЕЛ“ ЕАД произвежда и предлага на българския пазар висококачествени и комфортни матраци - ново поколение системи за сън, гарантиращи на потребителите спокойна и здравословна почивка.

„Който спи добре, живее дълго”, гласи народната мъдрост. Факт е, че прекарваме около една трета от всяко денонощие в леглото, за да си починем и да възстановим енергията си, здраволовният сън зависи в най-голяма степен от матрака. Колкото по-удобен е той, толкова по-пълноценен, непробуден и дълбок е сънят.

Затова ние от „ПАРАЛЕЛ“ ЕАД, сме посветили своите усилия, ентусиазъм и творчески подход в създаването на съвременни и комфортни матраци с най-добро съотношение цена – качество. Дали времето за почивка ще бъде прекарано в блажен сън или ще се въртите неспокойно - зависи основно от Вашия матрак. Матраци НАНИ предлагат разнообразние от модели, размери и характеристики, така че да намерите оптималното решение за Вас и Вашето семейство.

Най-търсени матраци Magniflex

10% намален
Средна
Двулицев матрак Silvercare - Magniflex
10% намален
Твърд
Relano Neo Magniflex
6% намален
Средна
Двулицев матрак Riviera by Pierre Carder Magniflex
10% намален
Средна към твърда
Magni Grande - двулицев матрак Magniflex

Матраци Magniflex - купи онлайн СЕГА

Ние вярваме, че здравословната почивка е ключът към щастливия и пълноценен живот. Повече от 50 години се грижим за спокойните нощи на милиони хора по света. Продуктите ни се изработват в слънчева Тоскана, Италия, от естествени и висококачествени материали, следвайки най-новите тенденции и технологии.

Философията на Magniflex се фокусира върху значимостта на съня, не само като синоним на комфорт, но и като начин за повишаване качеството на живота на хората. След години, прекарани в проучвания и иновации, ние от Magniflex все още следваме една и съща мечта – откриването на формулата за съвършен сън и качествена почивка. Ние вярваме, че пълноценният сън води до пълноценен живот! Нашата мисия е да подобрим качеството на живота на хората, които избират нашите продукти. Защото всеки заслужава да живее по-добре!

На-търсени матраци iSleep

10% намален
Мек
Memory Spring 20см, двулицев -  iSleep
5% намален
Твърд
Двулицев матрак OrtoClassic - iSleep
8% намален
Средна
Cool Comfort 22см, двулицев матрак - iSleep
20% намален
Средна към твърда
Cosmopolitan - двулицев матрак iSleep

Матраци iSleep - купи онлайн СЕГА

Матраците на iSleep са произведени във водещи европейски фабрики с материали от най-добрите европейски доставчици. Новаторското съчетание на дизайн, материали и технологии ви предоставя комфортен сън на изключителна цена. За да не правите компромис между разумния избор и най-доброто за вас и вашето семейство.

Най-търсени матраци TED BED

Средна към твърда
Матрак Сан Марино Силвър - Тед
15% намален
Средна
Exclusive Memory Silver  двулицев матрак от Тед
15% намален
Средна
Exclusive Memory Silver  еднолицев матрак от Тед
Средна
Двулицев матрак Favourite Nova - матраци Тед

Матраци TEД БЕД - купи онлайн СЕГА

Успехът на компанията се дължи на уникалния начин на работа, индивидуалния подход към всеки клиент и ценния опит на нашия екип от високо мотивирани, ориентирани към успех личности. Това, разбира се, е съчетано с приложението на последните технологични постижения в спалната и матрачна индустрия.
Най-големият производител на легла и матраци в България и на целия Балкански полуостров
Нова Фабриката  с площ от 22 000 кв.м. с иновативно оборудване
През лятото на 2015-та година матраци Тед представиха на своите потребители колекцията матраци Silver Collection - специално разработена серия матраци с луксозна дамаска с втъкани сребърни нишки. Успеха на моделите не се забави и те бързо успяха да спечелят доверието на потребителите с достъпните си цени и високото качество.
След успешното ребрандиране на Матраци ТЕД БЕД, успешно наложиха новата си колекция матраци през 2016-та година.

Най-търсени матраци Don Almohadon

Средна
Termal Visco - Don Almohadon
Мек
Confort Visco - двулицев матрак от Don Almohadon
Мека към средна
Anatomic Visco двулицев матрак Don Almohadon
Средна към твърда
Ергономико Дон Алмохадон

Матраци Don Almohadon - купи онлайн СЕГА

Колекцията ни матраци съчетава качествата на високотехнологични съвременни материали – като мемори пяна и елиосел, и са безшумни, анатомични, антиакарни и дишащи. Поради специалните съставки във вътрешността си, не се влияят от теглото на човека и не се деформират. Антиалергични, с точково адаптиране, осигуряващо равномерен натиск във всяка една част на тялото. Всички матраци от каталога на Don Almohadón са с гаранция за качество от 8 години.
Възглавниците Don Almohadon са чудесен избор за спокоен и здравословен сън. Предлагаме възглавници с мемори пяна, класически възглавници за сън от полиестер и латекс, както и специализирани възглавници за почивка.
Don Almohadón предлага пълна гама от продукти за комфортна, здравословна и естествена релаксация – тапицирани бази, протектори, подматрачни рамки и продукти за деца. Сред иновативните решения, които са патент на марката, са перяща и дишаща Memory пяна, която е внедрена в два модела възглавници.

Най-търсени матраци Paradise

Средна към твърда
Двулицев матрак Перла Комфорт
Твърд
Разрез Перла кокос Парадайс
Мека към средна
Матрак Ametyst Paradays
Средна
Матрак Siana Silver Paradise

Матраци Paradise - купи онлайн СЕГА

Основната дейност на Некрато ООД e производство и дистрибуция на матраци, основи (френски легла), подматрачни рамки и аксесоари. Дружеството е създадено през 2003 г. и първоначално дейността му е само търговска. Впоследствие започва собствено производство като оборудва производствени бази, закупува машини и наема персонал.  С всяка изминала година фирмата увеличава обема на производството си и бележи ръст на реализираната продукция. Фирмата е сертифицирана по стандарт ISO 9001, превърнал се в международен еталон за управление на качеството.Създадената от Некрато ООД търговска марка „матраци Paradise“ присъства на българския пазар от 2004 г. В основата на успеха и безспорната лидерска позиция в производството на матраци от среден и висок клас, е заложен стремежът за постигане на високо качество и прилагане на последните технологични нововъведения в спалната и матрачна индустрия. Затова продуктите на Некрато ООД отговарят на най-високите стандарти и на все по-завишените изисквания в условия на силна конкурентна среда.

Най-купувани матраци в matraci.bg

55% намален
Средна
Двулицев матрак Aloe Deluxe Sleepy
50% намален
Средна
Двулицев матрак Wellness Memory Sleepy
65% намален
Средна
Антицелулитен матрак - Sleepy
70% намален
Средна
Матрак iZone 7 - Sleepy

Как да изберем матрак ?

Основното което трябва да знаете при избора на матрак е дали той е еднолицев или двулицев.

Еднолицевите матраци не са просто такива които могат да се използват само от едната страна. В структурата си те имат вградена рамка/основа, което позволява да се поставят в леглото без да бъде необходима подматрачна рамка.

Двулицевите матраци са предназначени за използване с подматрачна рамка и освен това имат по-дълъг живот. Предимството на двулицевите матраци е в това, че в повечето случай имат две страни с различно усещане, някои от тях имат зимна и лятна страна и реално имате два матрака в едно.

Друг важен детайл при избора на правилния матрак е състава му. Основните материали от които се изработват матраци са :

Пенополиуретанова пяна - полиуретановата пяна (дунапрена) е един от най-често срещаните материали в матраците. Това е пяна разбита на водна основа и се използва за водещ материал при матраците. Има анатомични свойства и е антибактериална.

Мемори пяна - термочувствителен материал, които копита топлината на тялото и копира извивките му. Много подходяща за хора които се въртят нощем и не могат да си намерят място. Помага на тялото да се разположи удобно и да релаксира пълноценно.

HR (Високоеластична пяна) - Материал с по-голяма издръжливост, подходящ за хора търсещи по-меко усещане.

Покет пружини (пружини "джоб") - индивидуално опаковани пружини. Всяка една мини пружинка се намира в текстилен джоб. Иновативна технология, която прави матрака издръжлив на големи натоварвания. Голямо предимство на pocket пружините е високата степен на ортопедичност. След легнете на матрака пружинките се наместват според тежестта ви и не усещате напрежение по време на сън.

Пружини бонел - една от най-старите технологии използвана в производството на матраци. Характеризира се със здравина, но с по-малък комфорт.

Латексови матраци - латекса е материал извличан от каучукови дървета и притежава голяма плътност. Има анатомични и антибактериални свойства.

Как да изберем правилния размер матрак ?

Два са основните начини да изберете правилния размер:

  • Ако имате легло и трябва да смените стария матрак с нов - измерете съществуващия си матрак.

  • Ако ще сменяте изцяло леглото и матрака се съобразете с изискванията на помещението и най-вече вашите лични предпочитания.

Това са основните и най-често срещани размери за легла и матраци :

  • Единични матраци: 72/19082/190, 90/190, 80/200, 82/200 и 90/200 см. Предназначени са за хора спящи сами или за деца

  • Персон и половина: 114/190, 120/190, 100/200 и 120/200 см. Подходящи са за стай за гости или за хора спящи само, но обичащи пространството.

  • Двойни матраци: 140/190, 144/190, 160/190, 164/190140/200, 144/200, 160/200, 164/200, 180/200 и 200/200 см. В България размерите за спални и големи легла са в голям диапазон и биха паснали на всякакви изисквания.

  • Матрак по поръчка - голяма част от матраците могат да бъдат изработени в индивидуален размер на клиента. За цена и срок на изработка се свържете с нашите консултанти на телефон 0895510055 или имейл sales@matraci.bg

Каква марка матрак да изберем ?

В България разнообразието от производители и вносители на матраци е сравнително голямо и покрива всички ценови класове. Най-разпространените марки матраци са :

Матраци Sleepy - Български производител на матраци, насочил се изцяло към продажбата на матраци в онлайн пространството. Предлага голямо разнообразие от продукти, а най-хубавото е, че отстъпките са неизменна част от асортимента на фирмата. Едно от най-продаваните модели матраци на матраци Sleepy са - Comfort LineAloe DeluxeWellness MemoryPremium OrtopediciZone 7Silver NightRoyal Comfort, iZone Memory, Memory DreamGoldCool BambooMerino MemoryZipperSilver Memory и др.

Матраци TED - Водещ производител и износител на матраци за цял свят. Един от най-разпознаваемите брандове в България. Предлага голямо разнообразие от матраци и продукти за съня. Мостри на матраците могат да се видят в голяма част от магазините за мебели и матраци в страната. Най-популярните продукти на матраци ТЕД са - Адеона, Ава, Ексклузив Мемори Силвър, Сан Марино Силвър, Фаворит Нова Ортопедик, Фаворит Флекс, Adry Cool и др.

Матраци Paradise - произвежда матраци и продукти за съня от далечната 2003-та година. Иновативните продукти са неизменна част от каталога на матраци Парадайс. Най-разпознаваемите модели матраци са - Перка Кокос, Диона, Дипломат де Лукс, Кашмир де Лукс, Аметист, Сиана Силвър, Силк и др.

Матраци Magniflex - италиански матраци познати на всички с високото си качество и уникален дизайн. 

Други марки предлагани в онлайн магазин за матраци matraci.bg са :

 

С повече от 15 години опит, MATRACI.BG е лидер в продажбите на матраци и продукти за съня. Доверете ни се и ще ви помогнем да изберете перфектния матрак или аксесоар, за да се насладите на отличен сън.
При нас може да откриете голямо разнообразие от следните продукти: Матраци Топ Матраци Подматрачни рамки Възглавници Протектори за матраци Мебели Легла

При нас вие пестите ! Основната причина да създадем онлайн магазин, а не шоу рум/магазин за матраци е добавената стойност към клиента. Онлайн магазина няма същите разходи като физическия магазин и по-този начин ние даваме на нашите клиенти по-добри цени и по-големи отстъпки.

Друг голям плюс е спестеното време в обикалянето по магазините. Вече е много по-лесно в уюта на своя дом да изберете подходящия матрак или продукт за съня.
Професионалното обслужване е основна част от работата ни. Ако се колебаете винаги може да се свържете с нашите консултанти за най-точен съвет при избора на матрак.

Матраци с отстъпки до -70% може да купите ТУК