Безплатна доставка над 100лв.

Гаранция на всеки продукт

До 100 нощи тест период

+ 359 895 510 055

Онлайн поръчка

1. Поръчка онлайн

Необходимо е да добавите желаните от вас артикули в "Кошницата" и да завършите поръчката.
Ще ни бъде необходима информация за мястото на доставка - Град, квартал, улица и всчки допълнителни уточнения, които биха улеснили куриера. Също така телефонен номер и имена на получателя.
Може да изберете и доставка до офис на куриерска фирма Еконт, стига поръчаният от вас продукт да може да се достави до офис.

2. Поръчка по телефона

Може да ни се обадите на телефон 0895510055 и да направите вашата поръчка по телефона в дните:
- от понеделник до петък- 08.00 - 19.00 часа;
- събота и неделя- 09.00 - 17.00 часа.

* Всяка информация която предоставите в онлайн магазина ни ще бъде използвана единствено за обработката на поръчката ви.

Може да промените поръчката си като се свържете с нас на телефон +359 895 510 055.

Екипът ни е на линия всеки работен ден между 8:00 и 17:00 часа.

Ако сте решили, че искате да добавите нещо към поръчката си, може да се свържете с нас и ние ще добавим желания от Вас артикул към поръчката ви.

Може да се свържете с нас на телефон +359 895 510 055.

Екипът ни е на линия всеки работен ден между 8:00 и 17:00 часа.

Тъй като сме онлайн магазин нямаме физическа локация, в която има изложени мостри на продуктите. Подбрали сме снимки с високо качество и подробно описание на моделите матраци, степента на твърдост, височината и цялата необходима информация нужна на клиента да избере матрак. Екипът ни е с над 15 години опит и познава отлично всеки модел. Може да се свържете с нас, за да ви помогнем с избора.

Плащане и опции за покупка на изплащане

Може да платите по няколко начина:

  • Банков превод
  • Плащане при доставка
  • ePay.bg
  • EasyPay и B-Pay
  • Кредитна карта / Дебитна карта
  • New Pay
  • БНП Париба Лични Финанси
  • ТBI банк

Има няколко начина за покупка на изплащане:

  • Чрез бутонът "купи на кредит" в продуктовите страници, който ще отвори форма за регистрация в TBI bank.

  • Когато завършвате поръчката си, в полето "Метод за плащане" може да изберете BNP Paribas или отложено плащане с NewPay.

Да. Може да впишете искането си, когато правите поръчката.

Доставка

Доставката на наличен матрак отнема до 3 работни дни, освен в случаите, когато е упоменато, че доставката ще бъде до 7 или 14 дни. При евентуално забавяне ще бъдете информирани от наш служител.

Пратките се доставят с куриерска фирма Еконт Експрес.

Всеки продукт в онлайн магазин matraci.bg се доставя безплатно,без значение от вида продукт или производителя.

Гаранция, връщания и рекламации

В зависимост от производителя и вида продукт, гаранцията варира.

Средно двулицевите матраци са с гаранция между 10 и 20 години.

Еднолицевите матраци средно са с гаранция между 2 и 8 години.

Топ матраците са с гаранция между 2 и 5 години.

Матраците от колекция Premio на Magniflex са с безкрайна гаранция, което ги прави матраците с най-дълга гаранция на пазара.

Преди заплащането на наложения платеж на куриера, клиентът е длъжен да провери дали пратката е в цялостен вид, без нарушена опаковка.

При евентуалено увреждане на цялостта на пратката, клиентът е длъжен да попълни протокол пред куриера и да откаже пратката.

Важно е да се отбележи, че ако клиента се подпише, че приема стоката, куриер не носи отговорност за бъдещи наранявания на стоката.

Имате право да се откажете от покупката или да върнете дефектна стока. Прочетете правата за отказ от поръчка в Общите условия на електронния магазин.

В случай на дефект или рекламация, можете да подадете заявление чрез онлайн формата за рекламация.

Да, имате право, без да дължите обезщетение или неустойка и без да посочвате причина, да се откажете от сключения договор в срок 14 дни, считано от датата на приемане на стоката чрез единния формуляр за отказ от договора, достъпен на адрес https://matraci.bg/terms или друго недвусмислено изявление, което може да бъде записано на траен носител. Информация за упражняване на правото на отказ е достъпна в настоящите общи условия, които може да видите тук: https://matraci.bg/terms/

Размер на матраците

Размерите при матраците могат да бъдат стандартни или нестандартни.

Стандартните размери са:
72/190 см, 82/190 см, 90/190 см, 82/200 см, 90/200 см, 120/190 см, 120/200 см, 140/190 см, 140/200 см, 144/190 см, 144/200 см, 160/190 см, 160/200 см, 164/190 см, 164/200 см и 180/200 см

Нестандартните размери се правят по индивидуална поръчка на клиента. За да заявите нестандартен размер може да се свържете с нас на телефон +359 895 510 055.

За двулицеви матраци:

Измерете вътрешния светъл отвор на леглото по ширина и дължина. Подматрачната рамка и матракът ще бъдат поставени вътре в конструкцията на леглото, затова е важно да мерите по него.

За еднолицеви матраци, които влизат в конструкцията на леглото:

Измерете вътрешния светъл отвор на леглото по ширина и дължина.

За еднолицеви матраци, които лягат върху леглото (тип приста):

Измерете външно от царга до царга: от горната повърхност на страничните плоскости както по дължина, така и по ширина.

Да, може да поръчате матрак в нестандартен размер. За да направите поръчка на такъв, може да се свържете с нас на телефон +359 895 510 055.

Избор на матрак

За да намерите лесно матрака за Вас, може да използвате филтрите в сайта: размер, тип, цена, твърдост, материали, марка.

За да направите сравнение между отделните продукти може да ги добавите в любими и да изберете този, който отговаря на всичките Ви изисквания.

Ако не сте сигурни откъде да започнете търсенето и какво ще е най-подходящо за Вас, ще се радваме да ви консултираме на телефон +359 895 510 055.

Няма единен отговор на този въпрос, тъй като всеки матрак е различен, както са различни и нуждите на всеки човек.

Най-високо оценяваните матраци в matraci.bg най-често са двулицевите с добавен слой мемори пяна и калъф с цип за лесно почистване. Когато избирате матрак, е важно да обърнете внимание и на гаранцията - колкото по-дълга е тя, толкова по-качествени материали са вложени в изработката му.

И двата вида матраци имат своите предимства.

Еднолицевите матраци са с вградена подматрачна рамка, което елиминира нуждата от допълнително закупуване на такава. Тъй като могат да се изпозлват само от едната страна, периодът им за експлоатация е по-кратък - средно 5 години преди да започнете да усещате загуба на първоначалната форма.


Двулицевите матраци могат да се обръщат периодично, което не позволява деформации или вдлъбване на места, на които тялото оказва по-голям натиск. Често от двете страни твърдостта е различна, което позволява да избирате предпочитан от вас комфорт. При покупка на двулицев матрак трябва да се предвиди и допълнителна подматрачна рамка, върху която той да се постави и да се гарантира правилната циркулация на въздуха.

Ако се колебаете кой е по-добрият избор спрямо вашите нужди, ще се радваме да ви консултираме на телефон +359 895 510 055.

Матракът за подрастващи трябва да бъде твърд, за да поддръжа правилна позиция, докато детето расте. За разлика от матраците за бебета, по-големите деца могат да спят върху матрак с нисък слой мемори пяна, който да дава допълнителен комфорт. Важни са и текстилите - най-добре е да се заложи на обработен със сребърни йони текстил, който може да се сваля и почиства лесно в пералня.

Матракът за бебе трябва да бъде твърд, за да поддържа правилна позиция в най-активната фаза на растеж.

Един от най-купуваните матраци за бебета в matraci.bg е Pierre Cardin на Magniflex - със зимна страна с вълна в текстила и лятна страна с памук.

Какви видове матраци има?

Еднолицевите матраци се произвеждат с вградена подматрачна рамка, част от матрака. Това ги прави използваеми само от едната страна без опция да се обръщат, което да удължи живота им. Основното предимство на еднолицевите матраци е атрактивната цена.


Двулицевите матраци могат да се обръщат и завъртат от двете страни, което не само удължава времето им за използване, но и често дава възможност за избор на комфорт - от едната страна той е един, а от другата усещането може да бъде по-меко или по-твърдо.

Латексовите матраци са изработени изцяло от пено-латекс, известен със своите уникални предимства, които подобряват съня и дават отлична опора на тялото. В тях няма пружини, изключително устойчиви са и не се деформират с времето.

Матраците с пружини могат да имат индивидуално пакетирани пружини - система покет, или пружини бонел - по-остаряла технология. Пружините дават добра опора на тялото и са предпочитан компонент за матраците, предлагани в България.

Мнението на клиентите за различните брандове матраци

Матраци Sleepy са едни от най-предпочитаните от клиентите ни продукти в matraci.bg. Съотношението на цена-качество-гаранция ги правят добър избор при смяната на матрака или покупката на топ матрак, който да подобри комфорта на текущия матрак. Отзивите от клиенти, закупили Sleepy, са положителни заради бързата доставка, експертната консултация за подходящ матрак спрямо нуждите на потребителя и дългата гаранция.

Отзивите за матраци isleep са винаги отлични - 100% произведените в Италия продукти гарантират максимален комфорт и достъп до най-новите технологии в производството на продукти за сън.

Мнението за матраци Magniflex се формира не само от клиентите в България, но и хиляди качествено спящи в световен мащаб. Италианските продукти са единствените на пазара с безкрайна гаранция.

ТЕД е една от най-познаваемите марки на пазара заради мнението на клиентите, което се предава от един на друг. Положителната оценка прави ТЕД доверен избор, когато става въпрос за нов матрак. Продуктите се произвеждат в България, което позволява предлагането на конкурентни цени и високо качество.

Матраци НАНИ са добре позната марка със стотици клиентски ревюта, гарантиращи качеството на продуктите и удовлетворението на ползващите ги. Каталога на НАНИ е създаден с мисъл за нуждите на всеки клиент, независимо от предвидения бюджет или вида матрак, който търсят.

Матраци Paradise са на пазара от 10 години, в които конкурентното съотношение цена-качество на продуктите превръщат компанията в една от най-добре познатите на пазара. Продуктите отговарят на най-високите стандарти за качество, подкрепено от сертификатите ISO 9001 и ISO 14001. Мненията на клиентите, закупили Paradise, са винаги с 4 или 5 звезди и със силен акцент върху качественото обслужване.

Испанската марка Don Almohadon бързо се превръща в интересна за българския пазар. Продуктите се произвеждат в Испания, където качествената почивка и сън са дълбоко ценени. Положителната оценка от Испания кореспондира и на отзивите от клиентите, закупили Don Almohadon от matraci.bg