Безплатна доставка над 100лв.

Гаранция на всеки продукт

До 100 нощи тест период

+ 359 895 510 055

Как да избера протектор за матрак?

2 мин. за прочитане

Сигурно се питаш какви са ползите и има ли смисъл да си купиш протектор за матрак?

Протекторът за матрак е аксесоар, който според много специалисти е задължителен в спалнята, а за някои производители е задължително условия за признаване на гаранцията на матрак.

  1. Предпазва матрака от намокряне и замърсяване. Когато говорим за намокряне не визираме само разливането на вода, но и предпазване на бебешкия и детски матрак, както и влажността, която се получава от тялото ни докато спим. Много често човек сменя няколко температурни състояния нощем и е твърде вероятно да се поти активно. С течение на времето, тази пот попива в матрака и е предпоставка за развитието на микроорганизми.
  2. Протекторът предпазва текстила на матрака от захабяване, протриване или скъсване. Матраците които са подложени на активна употреба – често лягане и ставане, сядане, подскачане, имат по-голяма вероятност да се протрият и дори скъсат в областта на най-голямото напрежение.
  3. Протекторът удължава живота на матрака. Когато в матрака не се задържа влага, прах, бактерии и акари, когато текстилът е предпазен, матракът ще издържи по-дълго в годините.

Какви са видовете протектори за матрак и каква е разликата между тях ?

  1. Луксозните протектори за матраци са все по-популярни и търсени аксесоари за спалнята. В онлайн магазин за матраци и аксесоари за съня matraci.bg може да откриете протектор за матрак с цип, който предпазва матрака от всички страни.
  2. Протектор с 4 ластика – това са едни от най-често срещаните протектори за матраци. Покриват горната част на матрака и се захващат посредством ластици в ъглите на матрака. Предимствата са, че е лесен за употреба.
  3. Протектор Делукс – този вид наподобява ластичен чаршаф, като непромокаемото покритие е предназначено за горната част на матрака, а бордът (страниците) е облечен от нежен плат, в долната част на който има ластик. По-стабилен е от протекторите с 4-ри ластика. Защитава матрака и отстрани. Предназначен е за матраци с височина до 25 см.

Всички протектори за матраци могат да се перат в перална машина, като е препоръчително да се пере до 30 градуса без центрофуга.

Оставете коментар

Коментарът ще бъде прегледан преди публикуване.