Безплатна доставка над 100лв.

Гаранция на всеки продукт

До 100 нощи тест период

+ 359 895 510 055

Каква е разликата между матрак с пружини бонел и покет пружини и кой да изберете?

2 мин. за прочитане

Каква е разликата между матрак с пружини бонел и покет пружини и кой да изберете?

Един от най-често задаваните въпроси от клиентите ни е каква е разликата между матраци с пружини бонел и такива с покет пружини и кой от двата вида е за предпочитане. За да отговорим на този въпрос ще разгледаме какво значи всеки един от тях и за кои хора са подходящи.

Пружинените матраци имат в сърцевината си пружини.
Матраците с пружини бонел са по класическа и остаряла технология. Бонелните пружини са закрепени заедно върху метални релсовидни елементи и са свързани една с друга.
Покет пружините са по-съвременна технология. При тях пружините са единично опаковани в текстилни отделни пакети (джобове), които са зашити един за друг.

Функционално разликата между двата вида е съществена – при бонелните пружини поради това, че са свързани една с друга, всяко движение по матрака се предава из цялата му площ, т.е когато сядаме, лягаме или се въртим през нощта това движение се усеща и от партньора. Тези матраци често нямат страничен борд, така че се огъват по-лесно по краищата. Броят на пружините в матраците с бонел е значително по-малък, което прави и опората по-слаба. На матрак с пружини бонел можете да се спрете, ако ви трябва единичен матрак в стая за гости или ако имате по-ограничен бюджет. Също така, ако сте с по-ниско тегло и спите сами, може да се чувствате удобно върху матрак с пружини бонел.  Два плюса на тези матраци са сравнително дългият им живот и добра проветримост.

При покет пружините всяка е опакована отделно и движението по матрака е изолирано в зоната на натиск. Покет пружините са за предпочитане, ако с партньорът ви имате различно тегло, защото движението на другия не създава дискомфорт.

Броят на покет пружините е в пъти повече от тези при матраците с бонел пружини, поради което опората е много по-стабилна, повърхността за разпределение на натиска е много по-голяма, а това спомага и за поддържане на нормалното кръвоснабдяване.

Матраците с покет пружини задължително имат и борд от полиуретан, който предпазва от огъване. Не на последно място матраците с покет пружини са по-високи, съдържат повече слоеве включени материали като пяна и др., които правят усещането по-луксозно, удобно и на сутринта човек се буди истински отпочинал.

Можете спокойно да се доверите на по-голямото разнообразие матраци с покет пружини, различните нива на твърдост и комфорт, включените съвременни материали, като при това тези матраци запазват едно чудесно съотношение между продължителност на живот, качество и цена.

Всички матраци с пружини Бонел предлагани от нас може да видите ТУК

Всички матраци с покет пружини предлагани онлайн може да видите ТУК

Легло Double Comfort Light Bonnell 160/200 см с два матрака - Sleepy - 4
Легло Double Comfort Light Bonnel 160/200 см с два матрака от Sleepy
Легло Double Comfort Light е изработено с поглед към детайла, като е създадено да бъде удобно, практично и супер комфортно.  ...
Легло Double Comfort Light Pocket 160/200 см с два матрака - Sleepy - 4
Легло Double Comfort Light Pocket 160/200 см с два матрака от Sleepy
Легло Double Comfort Light е изработено с поглед към детайла, като е създадено да бъде удобно, практично и супер комфортно.Bed  ...
Двулицев матрак Pocket Natura от Sleepy, 22 см
Двулицев матрак Pocket Natura от Sleepy, 22 см
Луксозен двулицев матрак, съставен от индивидуално пакетирани покет пружини и слой 2 см полиуретанова пяна...

Оставете коментар

Коментарът ще бъде прегледан преди публикуване.