Безплатна доставка над 100лв.

Гаранция на всеки продукт

До 100 нощи тест период

+ 359 895 510 055

Как да изберем бебешки матрак

2 мин. за прочитане

През първите 2 месеца, вашето малко бебе ще прекарва около 20 часа от денонощието в спане, затова най-ценното, което може да му подарите, е спокоен сън.

Предпоставката за добрия сън е качественият матрак. Неподходящият може да увреди гръбначния стълб, да предизвика дискомфорт, безсъние и да повлияе отрицателно върху нормалното физическо развитие на малкото дете. Затова когато избирате матрак, трябва да се уверите в няколко неща.

Едното от тях е, че той е плосък и не много дебел. Важно е матракът да е абсолютно твърд, антиалергичен и дишащ. Това са много важни неща, с които трябва да се съобразите. 
Ако вече имате бебешко креватче, единственото, което ви остава е да изберете подходящия матрак.

Ето и няколко съвета за това: 

1. Изберете правилни размер матрак
При бебешките матраци няма голям избор от размери, те могат да бъдат 60/120 или 70/140. Уверете се че той пасва идеално по креватчето на вашето бебе, за да няма опасност то да си пъхне ръката или крачето. Не трябва да има никакво отстояние от самата рамка на креватчето.

2. Изберете твърд матрак
По-меките или средни по твърдост матраци може и да изглеждат добър избор за подрастващите, но докато бебетата не могат да изправят главичките си, е по добре те да спят на умерена твърда повърхност, за да са свободни дихателните пътища.

При много твърдия матрак опорните точки на бебето са главичката и тазът,а това води до напрежение в гръбначния стълб. Умерено твърдият матрак допринася за намаляване на напрежението в мускулите на цялото тяло, осигурява ортопедична подкрепа на гръбначния стълб, подпомага правилното кръвообращение на бебето.

Много е важно, когато избирате детски матрак, да следите за качеството на материалите. Желателно е те да са естествени, а също така да имат знак за антибактериален и антиакарен вид. Естествените материали не задържат праха, както се случва с много от изкуствените материи. Когато се спи върху един матрак, колкото и да го проветрявате, ако не е изработен от качествени материали, идва момент, в който се е набива с много прах от заобикалящата ни среда. Затова препоръчваме на клиентите си най-високият клас матраци, когато става дума за бебе, а именно бебешки матрак Magniflex Pierre Cardin с лятна страна с памук и зимна страна с вълна.

3. Състав на матрака
Когато избирате матрак се спрете на такива, които са от високоеластична пяна.
Дунапренът е малко остаряла технология и все по малко производители на матраци го произвеждат. С времето той е заменен от полиуретановата пяна, която е с по-голяма еластичност и по-голяма плътност, която не позволява матракът да се деформира. Това е добър избор за вашето бебе. Избягвайте бебешки матраци с мемори пяна, защото главичката потъва и може да затрудни дишането. 

4. Калъф на матрака
 Задължително избирайте матраци с антибактериален текстил, обработка с бамбук, памучни калъфи или такива с алое вера, които успокояват и не дразнят кожата. 
Важно допълнение към бебешкия матрак са протекторите. В повечето случай те са непромокаеми и не позволяват на матрака да се намокри при изпускане. Те също трябва да са от 100% памук и да не предизвикват раздразнение или алергии. 

Възглавница Classico Pocket - Magniflex - 1
Възглавница Classico от Magniflex
Възглавница с класическа форма, изработена от 100% мемори пяна. ...
Възглавница Classico Wave - Magniflex 1
Възглавница Classico Wave от Magniflex
Вълнообразна възглавница от 100% мемори пяна и с различна височина от двете страни....
Abbraccio - луксозна мемори възглавница - Magniflex 1
Възглавница Abbraccio от Magniflex
Класическа възглавница от 100% мемори пяна....

Оставете коментар

Коментарът ще бъде прегледан преди публикуване.