Безплатна доставка над 100лв.

Гаранция на всеки продукт

До 100 нощи тест период

+ 359 895 510 055

Еднолицев или двулицев матрак?

2 мин. за прочитане

Ако в последно време ти се е налагало да избираш или в момента си в период на търсена на нов матрак, най-вероятно си попадал на термина еднолицев и двулицев матрак. Много хора смятат, че това е екстра, която притежава матрака, но в действителност това определя вида му.

С тези термини се обозначава дали матракът има вградена подматрачна рамка или се налага да бъде поставен върху отделна такава.

Еднолицеви матраци: 
На тях може да се спи само от едната страна. В общи линии еднолицевите матраци притежават рамка, която е част от самия матрак и се поставя директно в кухината на леглото. Ако търсиш добър матрак на ниска цена, в еднолицевите ще получиш точно това, плюс вградена подматрачна рамка. Най-често тези матраци се използват временно за жилище под наем, вила или стая за гости, поради по-краткия период на използване преди да стане необходимо да се закупи нов.

Как да разбереш, че еднолицевият ти матрак е за смяна?
Когато седнеш на ръба на леглото, матракът не трябва да се вдлъбва във формата на усмивка. Ако усещаш пружините, които често са част от еднолицевите матраци, това е твоят сигнал, че е време за нов матрак.

Интересен е фактът, че еднолицевите матраци се използват и продават единствено в България. Произвеждайки ги тук, производителите могат да осигурят по-ниски цени на матраците.

Двулицеви матраци:
Двулицевите матраци от друга страна са пригодени за използване с подматрачна рамка, която е отделен аксесоар и трябва да се закупи допълнително. На тях може да се спи от двете страни, но усещането и твърдостта от тези две страни в повечето случаи е различно. Инвестицията в качествен матрак означава, че ще го ползваш минимум 10 години. През това време може да имаш нужда или предпочитание към различна твърдост. Обръщайки матрака, удължаваш живота му и си осигуряваш различно усещане.

Предимства на двата вида матраци:
При еднолицевите матраци имаш само една страна, която има фиксирана твърдост и усещане. Предимството им е вградената рамка, която спестява значителна сума от закупуването на подматрачна рамка (между 80 и 500 лева според класа рамки).

Гаранцията на еднолицевите матраци е по-къса, защото не могат да бъдат завъртани, което да удължи живота им.

Повечето двулицеви матраци са с различен комфорт от двете страни, което ги прави мултифункционални и предпочитани от хора които обичат да експериментират. Гаранцията им често е над 20 години, тъй като можеш периодично да ги обръщаш и така да запазиш същото ниво на комфорт като в деня на покупка за по-дълго време.

Друга екстра на двулицевите матраци са зимната и лятната страна: лятната е или с охлаждаща пяна, или с по-дишаща дамаска, а зимната е или с мемори пяна, или с вълна в дамаската.

При двулицевите матраци е по-вероятно да откриеш цип на калъфа и той да може да се пере.

Всички еднолицеви матраци предлагани от онлайн магазин matraci.bg може да откриеш ТУК.

Всички двулицеви матраци може да разгледаш ТУК.

Двулицев матрак iZone 7 от Sleepy, 21 см
Двулицев матрак iZone 7 от Sleepy, 21 см
Оптимална ортопедична опора. 7 профилирани зони спрямо натиска, който всяка зона оказва....
Двулицев матрак Bamboo 7 от Sleepy, 20 см
Двулицев матрак Bamboo 7 от Sleepy, 20 см
Среден по твърдост матрак с калъф с бамбукови влакна и антибактериално действие....
Еднолицев матрак Pocket Royal от Sleepy 22 см
Еднолицев матрак Pocket Royal от Sleepy 22 см
Здрав еднолицев матрак, с ядро от покет пружини и еластична пяна с висока плътност....

Оставете коментар

Коментарът ще бъде прегледан преди публикуване.