Безплатна доставка над 100лв.

Гаранция на всеки продукт

До 100 нощи тест период

+ 359 895 510 055

Как да избера възглавница: пълен наръчник за добър сън

2 мин. за прочитане

Изборът на подходяща възглавница може да подобри позицията на тялото ти през нощта и това да се отрази позитивно на качеството на съня. В matraci.bg ще откриеш разнообразие от възглавници, подходящи за различните предпочитания и пози на сън.

При избора на възглавница от мемори пяна, полиуретан или латекс, е важно да знаеш, че усещането може да е различно върху различните матраци. 

Какви видове възглавници има на пазара?

Възглавници с мемори пяна: реагира на натиска и топлината на главата и по този начин заема формата ѝ. Разгледай всички възглавници от мемори пяна на промоциятук.

Възглавници с микрогел: охлаждащите свойства на гела регулират телесната температура, а съчетанието му с мемори пяна допълнително отпуска максимално главата, поддържайки я в правилна позиция и намалявайки въртенето по време на сън. Тук можеш да откриеш възглавници с микрогел от най-доверените производители.

Възглавници от пух:все по-рядко препоръчвани, заради твърдостта им, излизащите перца от възглавницата, както и шумът от движение.

Възглавници с техногел: Technogel е триизмерен материал, който помага да отпуснете максимално главата си, като в същото време охлажда и регулира телесната температура. Можеш да откриеш възглавниците с техногел тук.


Има ли значение как спиш?

Това е един от факторите при избора на възглавница.
Настрани: подходящи са анатомичните възглавници (вълнообразни), най-добре високи и средни или средно твърди. Разстоянието между ухото ти и края на рамото е добър показател колко да бъде висока анатомичната възглавница. За да намалиш въртенето по време на сън, съветваме те да избереш анатомична възглавница от мемори пяна, каквато еVitalCare от isleep. Освен 100% италианската мемори пяна, от която е направена, за комфорта ти допринася и сваляемият калъф с цип. Формата ѝ позволява да избереш подходящата височина и се адаптира лесно към извивките на врата по време на сън.

По гръб:анатомичните възглавници са подходящи, но предпочитани са тези с класическа форма и мемори пяна. Тук може да си позволиш и малко по-висока възглавница, ако такава ти е по-удобна. Важно е да не чувстваш напрежение. 


Как да съобразя възглавницата с матрака?
При по-твърдите матраци е добре да заложиш на средна към мека възглавница, защото лежи върху твърда повърхност и ще трябва да се приспособи към натиска на тежестта на главата.

Ако матракът ти е по-скоро мек, трябва да поддържаш главата и врата си изправени и по-твърда възглавница би била удачен избор.

Открий всички предложения за възглавници тук.

Луксозна мемори възглавница Bamboo Memory - Sleepy
Възглавница Bamboo Memory от Sleepy
Съставена изцяло от мемори пяна...
Възглавница Body Contour - ортопедична с мемори пяна | MATRACI.bg
Възглавница Body Contour от Sleepy
Ядро от профилирана мемори пяна за оптимален комфорт....
CoolComfort - мемори възглавница iSleep 1
2=3 Мемори възглавница Cool Comfort от isleep
Класическа възглавница от 100% мемори пяна с охлаждащ текстил....

Оставете коментар

Коментарът ще бъде прегледан преди публикуване.