Безплатна доставка над 100лв.

Гаранция на всеки продукт

До 100 нощи тест период

+ 359 895 510 055

Откъде идва мемори пяната?

1 мин. за прочитане

Сигурни сме, че си чувал за така популярния материал мемори пяна и връзката му с по-добрия сън: прилягаща перфектно към индивидуалните извивки на спящия, мемори пяната отпуска в пъти по-бързо тялото, минимизира въртенето и регулира температурата. Но знаеше ли, че тази иновация е дадена на света от НАСА?

Мемори пяната е създадена 60-те години за проект на НАСА, който цели да защити пилотите от високите напрежения при излитане и приземяване и да направи пътуванията им по-комфортни. Оригиналното ѝ наименование било “бавно връщаща се пяна”. Отворената ѝ клетъчна структура я прави реактивна на топлина и реагира веднага при допир с тялото, оформяйки се по него и разпределяйки тежестта на тялото.

Минават около 20 години, докато НАСА въведе технологията за масова употреба, от което през 1980 г се възползва фабриката Фагердала, представяйки първия матрак с мемори пяна на познатата марка Tempur-Pedic. Превъртайки лентата към днешна дата, мемори пяната намира приложение в редица индустрии и може да се открие в мебели, седалки на автомобили, обувки, дрехи, защитно спортно облекло като каски и наколенки.

Така че, следващият път, в който легнеш на матрак с мемори пяна, припомни си, че усещаш частица от космическото изживяване от 60-те години. А ако все още не си преоткрил комфорта, разгледай всички матраци с мемори пяна тук.

Двулицев матрак iZone Memory от Sleepy, 20 см
Двулицев матрак iZone Memory от Sleepy, 20 см
Матрак с две зони на комфорт и ортопедични качества....
Двулицев матрак Bamboo 7 от Sleepy, 20 см
Двулицев матрак Bamboo 7 от Sleepy, 20 см
Среден по твърдост матрак с калъф с бамбукови влакна и антибактериално действие....
Двулицев матрак Cool Bamboo от Sleepy, 24 см
Двулицев матрак Cool Bamboo от Sleepy, 24 см
100% ортопедичен матрак с висока степен на твърдост и един от най-харесваните матраци от Sleepy. ...

Оставете коментар

Коментарът ще бъде прегледан преди публикуване.