БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
0895 51 00 55

Възглавници

Най-изгодни мемори възглавници

50% намален
Средно твърд
Мемори възглавница Sleep Well
50% намален
Възглавница с парчета мемори Bamboo Cloud - Sleepy
75% намален
Мека към средна
Луксозна мемори възглавница Bamboo Memory - Sleepy
50% намален
Средно твърд
Възглавница Body Contour - ортопедична с мемори пяна | MATRACI.bg
Сортирай по
Показани {{ shown }} от {{ totalProductCount }}
Всички Възглавници
43% намален
Възглавница Manchester United Classic Pillow – MLILY
50% намален
Средно твърд
Мемори възглавница Sleep Well
50% намален
Анатомична мемори възглавница - Алое Анатомик - Слийпи
50% намален
Възглавница с парчета мемори Bamboo Cloud - Sleepy
75% намален
Мека към средна
Луксозна мемори възглавница Bamboo Memory - Sleepy
50% намален
Възглавница Tripple Cloud - Sleepy
50% намален
Възглавница Comfort Pillow - Sleepy
15% намален
Comfort Pillow - Sleepy
50% намален
Средно твърд
Възглавница Body Contour - ортопедична с мемори пяна | MATRACI.bg
Средно твърд
Възглавница Naturecomfort - Magniflex - 1
Средно твърд
Vitalcare Pillow - iSleep 1
Средно твърд
MAXIMA - мемори възглавница iSleep 1
Средно твърд
MEMOGEL - мемори възглавница iSleep 1
Мека към средна
Мемори въглавница Релано Мемори - Магнифлекс 4
Мека към средна
Възглавница Classico Wave - Magniflex 1
Мека към средна
Riviera BY PIERRE CARDIN - мемори възглавница Magniflex 1
Мек
Virtuoso - възглавница Magniflex 1
Средно твърд
TONINO LAMBORGHINI - мемори възглавница Magniflex 1
Мека към средна
Abbraccio - луксозна мемори възглавница - Magniflex 1
Средно твърд
Duogel - мемори възглавница - Magniflex 1
Средно твърд
CoolComfort - мемори възглавница iSleep 1
Възглавница Memory Foam - Don Almohadon - 1
Средно твърд
Възглавница Memory Foam Климатична - Зима/Лято | Don Almohadon - 1
Твърд
Възглавница Memory Foam Дишаща - Don Almohadon - 1
Твърд
Възглавница Memory Cervical - Don Almohadon - 1
Твърд
Възглавница с парчета Memory - Don Almohadon -1
Възглавница за четене - Don Almohadon
Възглавница за крака Релакс - Don Almohadon
Възглавница Мемори Пух от Нани
Възглавница Anatomic Plus - TECHNOGEL - 1
Възглавница Deluxe Plus 14 - TECHNOGEL - 1
Възглавница Vive Deluxe 14 - TECHNOGEL - 1
Възглавница Vive Anatomic Curve 13 - TECHNOGEL - 1
Възглавница Gel Comfort - Dream On - 1
Мемори възглавница Dream On - Memory Queen - 1
Възгалвница Adry Cool - TED BED
Средно твърд
Възглавница CoolSense Gel - Paradise
Средно твърд
Възглавница Мемори Софт - матраци Парадайс 1
Средно твърд
Възглавница Amira - матраци Paradise
Средно твърд
Възглавница Мемори Лавандула Оротпедик - матраци Парадайс
Възглавница с мемори пяна Air Queen - Dream On - 1
Възглавница Air King - DREAM ON - 1
Възглавница Memory Comfort - Dream On - 1
Възглавница Memory Balance - DREAM ON - 1
Възглавница Memory Rainbow - DREAM ON -1
Възглавница Memory Premium - DREAM ON -1
Възглавница Memory King - DREAM ON -1
Възглавница Gel Queen - DREAM ON - 1
Възглавница Air Comfort - DREAM ON -1
Възглавница Contour M - Dormia -1
Възглавница Memogel Orthopedic Air - Dormia - 1
Възглавница Memogel Fancy - Dormia - 1
Възглавница Forma M - Dormia - 1
Възглавница Forma L - Dormia - 1
Възглавница Deluxe Plus 11 - TECHNOGEL - 1
Възглавница Deluxe Plus 9 - TECHNOGEL - 1
Възглавница с просо | Dream & Dreams - 1
Възглавница с лимец | Dream & Dreams - 1
Възглавница Елда | Dream & Dreams - 1
Възглавница Traditional Pillow - Tempur - 1
Възглавница Classic Pillow - Tempur - 1

Възглавници 

Възглавниците са едни от най-важните спални продукти. От тях до голяма степен зависят комфорта и спокойния сън на човека през нощта. Удобните възглавници могат да ви помогнат да повишите чувството на блаженство и да се насладите на една наистина пълноценна почивка. От друга страна обаче, некомфортните или неподходящи за вас възглавници ще предизвикат доста смущения в съня ви, както и други неприятни последствия, като например схващане на врата или главоболие. Затова е от огромно значение да подходите сериозно и отговорно към процеса по избор на възглавници. В следващите редове ще разберете кои са основните класификационни фактори, когато става въпрос за продуктова категория „Възглавници“. В допълнение, ще ви представим част от най-добрите и качествени модели възглавници, предлагани в онлайн магазин Matraci.bg.

Възглавници – основни класификационни фактори

Възглавниците се разделят на отделни видове и групи въз основа на няколко важни класификационни фактора. Сред тях са височината, състава и твърдостта на възглавниците. Ето малко повече информация за всеки един от споменатите критерии:

-      височина – по отношение на този критерий възглавниците се разделят на  ниски, средно високи и високи. За ниски се считат възглавници с височина до 8 см, в групата на средно високите попадат възглавници с височина от 8 до 12 см, а в тази на високите -, всички над 12 см.  На коя от споменатите групи възглавници е най-добре да заложите, зависи от вашия собствен ръст, характеристики на тялото и разбирания за комфорт.

-      състав – в днешно време широка гама от материали могат да бъдат използвани за производството на възглавници. Все по-предпочитани стават възглавниците от мемори пяна, които ефективно облекчават дискомфорта и напрежението в областта на врата, и подпомагат правилното кръвообращение. Гъшият пух също е идеален избор за материал, тъй като носи перфектния баланс между твърдост и мекота, и осигурява максимални дози комфорт по време на сън. На полиестерни възглавници пък залагат потребителите, търсещи възможно най-ниска цена по отношение на продуктите от тази категория.

-      твърдост и форма – поставяме тези два фактора заедно, защото са до голяма степен свързани помежду си. Според своята твърдост възглавниците се разделят на меки, средно твърди и твърди. По отношение на формата пък можем да откроим класически възглавници, такива с анатомична извивка или с ортопедична форма. Добре е да съобразите твърдостта и формата на възглавниците си с позите, в които обикновено спите. Ако спите по гръб, ви препоръчваме по-твърди възглавници с анатомична извивка, докато спящите по корем е удачно да заложат на меки и ниски възглавници. Никак не са малко и хората спящи настрани. Добър избор за тях биха били възглавници със средна степен на твърдост и средна височина. 

Защо да заложите на възглавниците, предлагани в онлайн магазин Matraci.bg?  

  1. Собствена марка Sleepy – в резултат на дългогодишен опит и проучвания, нашият екип създаде собствена марка за спални продукти Sleepy. Марка за спални продукти, които са съобразени с нуждите и изискванията на съвременните потребители по отношение на спокойния сън и пълноценната почивка. В продуктовата ни гама са налице първокласни възглавници, които ще ви предоставят неповторимо блаженство и комфорт през нощта, и ще ви заредят с положителна енергия за следващия ден.
  2. Редица други марки – в онлайн магазин Matraci.bg можете да откриете и възглавници, които са част от каталозите на други реномирани български и чуждестранни производители. Сред тях са Тед, Нани, Магнифлекс, Темпур и т.н. Заложете на марката, чиито възглавници отговарят най-добре на нуждите, изискванията и разбиранията ви за удобство и комфорт.
  3. Промоционални оферти – такива са налице непрекъснато в онлайн магазин Matraci.bg. Ако следите редовно раздела ни „Промоции“, със сигурност ще откриете подходящи предложения, които ще ви помогнат да закупите желаните възглавници на максимално изгодни за вас цени. 
  4. Експертна помощ – екипът ни разполага с висококвалифирани специалисти, които са в състояние да ви окажат експертна помощ по отношение избора на възглавници. Просто трябва да им разкажете малко повече за своето физическото състояние, предпочитани пози за спане, нужди и проблеми във връзка със съня, и т.н. 

Специалните предложения от категория „Възглавници“ на Matraci.bg 

Comfort Pillow - от Sleepy – един от луксозните модели възглавници от каталога на марката Sleepy. Структурата се състои от два слоя полиестерна вата и между тях пълнеж от полиестерни топчета. Носи балансирано усещане и е подходящ избор за хора, които често изпитват болки и дискомфорт в областта на врата. Възглавниците Comfort Pillow вървят с калъф, изработен от 100% памук.  

 Възглавници Sleepy - Comfort PillowВъзглавници - за по-мек сън

Aloe Anatomic - анатомична мемори – Sleepy – модел мемори възглавници с класическа анатомична извивка. Предназначени са за хора, които най-често спят по гръб. Анатомични мемори възглавници Aloe Anatomic са способни ефективно да освобождават натрупаните нива на напрежение в областта на врата, както и да отпускат и релаксират раменните и вратните мускули. Обогатените с екстракт от Алое Вера калъфи пък възпрепятстват развитието на бактерии и вредни микроорганизми, и дават своя принос за създаването на здравословна среда за сън. При нужда от пране или почистване, тези калъфи могат да бъдат свалени без никакъв проблем, благодарение на удобния и практичен цип.

Възглавници Sleepy - Aloe AnatomicВъзглавници - купете сега 

Sleep Well – мемори от Sleepy – този тип възглавници са създадени изцяло от мемори пяна – материал, който има свойството да реагира на идващата от човешкото тяло топлина. Те гарантират правилното положение на главата по време на сън и ефективно освобождават натрупаното в областта на врата напрежение. Ако страдате от безсъние или чести нарушения на спокойния сън, определено мемори възглавниците Sleep Well са удачният избор за вас. Калъфът отново е обогатен с екстракт от Алое Вера, за да се осигури надеждна антибактериална защита. 

Възглавници Sleepy - Sleep WellВъзглавници - изберете от нас 

 Bamboo Memory – мемори с бамбукови нишки, Sleepy – луксозни възглавници, чието ядро е изградено изцяло от мемори пяна. Гарантират правилната поза по време на сън, като същевременно отпускат и релаксират в максимална степен човешкото тяло. Калъфът е направен с плат Бамбук, който е изключително нежен и приятен на допир, и създава истинско блаженство през нощта.

Възглавници Sleepy - Bamboo MemoryВъзглавници - разгледайте всички продукти 

Гарантирайте своя качествен сън и пълноценна почивка с първокласните възглавници от Matraci.bg!


Възглавници
Възглавници – основни класификационни фактори
Защо да заложите на възглавниците, предлагани в онлайн магазин Matraci.bg?
Специалните предложения от категория „Възглавници“ на Matraci.bg

Възглавници - полезна информация и съвети при избора на възглавница

За много хора възглавницата е просто аксесоар за спане, но малко са тези които осъзнават колко важна роля има тя за качествения сън. Дългогодишният ни опит в продажбата и тестването на продукти за съня показва, че избора на правилната възглавнциа е много важен елемент от обзавеждането на спалнята.

Хората масово смятат, че новият матрак ще реши проблемите им с болките в тялото и мускулатурата, но в много случаи именно възглавницата е разковничето. Това е така поради специфичността на позата която тялото заема върху различните възглавници. Т.е. ако спим на по-висока възглавница, от колкото имаме нужда тялото ни застава в неудобна поза, което предизвиква схващания в областта на раменете, гърба и слиза надолу. Представете си, че в продължение на години спите на неправилната възглавницата, сутрин се будите схванати, много често с главоболие и не може да си обясните къде е проблема. Това е причината ние от matraci.bg да придаваме голяма важност на възглавницата.

По височина възглавниците биват няколко вида :

Ниски - до 8 см
Средно високи - от 8 до 12 см
Високи - над 12 см.

Според състава могат да бъдат :

Възглавници с мемори пяна.
Възглавници с гъши пух.
Възглавници с полиуретанова пяна.
Полиестерни възглавници.
Възглавници със силиконов пух.
Възглавници с парчета мемори и парчета полиуретанова пяна.

Според твърдостта си биват - меки, средно твърди и твърди.

Размерите биват най-различни, но най-често срещаните са 40x60 см.
Според формата си възглавниците се делят на - класически, с анатомична извивка и ортопедична форма.

За хора спящи по гръб са най-подходящи възглавниците с анатомична извивка и по-твърдите възглавници.
За хора спящи на страни са подходящи възглавници със средна степен на твърдост и средна височина.
За спящите по корем се препоръчват по-меките възглавници с по-ниските.

Поради много фактори влияещи на същността на възглавницата, експертите съветват тя да се сменя с нова на всеки две години. Основните причини се дължат на това, че възглавницата се износва много по-бързо от матрака. Тя е по-склонна да се деформира или да промени формата си. Подложена е на голям "стрес" от изпотяване, намокряне, смачкване, огъване и др. За да сте сигурни, че спите в здравословна среда уверете се, че подменяте често възглавницата си.

Много специалисти съветват да имаме две възглавници с различна височина и степен на твърдост, заради нуждите на тялото ни. Ако и вие понякога трудно заспивате и се въртите упорито в леглото, това може да се дължи на възглавницата. В някои дни тялото ни е подложено на по-голямо напрежение - физически и психически. Именно тогава обичайния подход при заспиване не действа и имаме нужда от лека промяна. Вадите резервната възглавница от гардероба и се понасяте в страната на сънищата.

В електронен магазин за матраци, топ матраци и възглавници може да откриете възглавници от производители като :

Magniflex Sleepy iSleep Don Almohadon ТЕД БЕД Paradise Happy Dreams

Всички възглавници се доставят напълно безплатно до град София, Варна, Пловдив, Бургас, Русе, Велико Търново, Плевен, Видин, Монтана, Враца, Стара Загора, Нова Загора и всички градове и села в България.

Ако имате нужда от съвет или консултация не се колебайте да се свържете с нашите любезни консултанти на телефон 0895 51 00 55 

С повече от 15 години опит, MATRACI.BG е лидер в продажбите на матраци и продукти за съня. Доверете ни се и ще ви помогнем да изберете перфектния матрак или аксесоар, за да се насладите на отличен сън.
При нас може да откриете голямо разнообразие от следните продукти: Матраци Топ Матраци Подматрачни рамки Възглавници Протектори за матраци Мебели Легла

При нас вие пестите ! Основната причина да създадем онлайн магазин, а не шоу рум/магазин за матраци е добавената стойност към клиента. Онлайн магазина няма същите разходи като физическия магазин и по-този начин ние даваме на нашите клиенти по-добри цени и по-големи отстъпки.

Друг голям плюс е спестеното време в обикалянето по магазините. Вече е много по-лесно в уюта на своя дом да изберете подходящия матрак или продукт за съня.
Професионалното обслужване е основна част от работата ни. Ако се колебаете винаги може да се свържете с нашите консултанти за най-точен съвет при избора на матрак.

Матраци с отстъпки до -70% може да купите ТУК